JULIO Suspensio Licencias Horta Guinardo Pl Eivissa

S’aprova l’acord de suspensió d’obres en el districte d’Horta-Guinardó

Des d’aquest mes fins a juliol 2018, com a màxim, l’Ajuntament de Barcelona no atorgarà llicències ni per la parcel·lació de terrenys, ni edificació d’obra nova, tampoc per obres de gran rehabilitació, ni per increments de volum o sostre, ni per enderroc de construccions.

Amb el vistiplau per la suspensió en l’atorgament de llicències, per un període màxim d’un any la Comissió de Govern pretén promoure la protecció del teixit urbà històric del barri barceloní d’Horta-Guinardó. Les zones afectades seran, d’una banda, els carrers històrics de Horta i l’entorn de la plaça Barcadí, d’altra, els carrers Campoamor-Salses i Cases dels Periodistes, al barri de Can Baró i de la Font d’en Fargas.

Aquestes actuacions tenen per finalitat estudiar la tramitació d’un Pla Especial Urbanístic, que té per objectiu garantir la trama del casc antic de Horta, protegint així aquestes zones amb important valor arquitectònic i de conjunt identitari pel barri.

El tercer districte més extens de la ciutat de Barcelona, Horta-Guinardó, amb 1.195 Ha, va sofrir una pressió edificatòria des dels anys 50, que es va desembocar en una desaparició de part del teixit tradicional. Per això s’ha dictat la paralització de llicències i des de l’àmbit institucional s’estudiarà amb profunditat les condicions urbanístiques, més a més volen garantir els valors del teixit antic (de conjunt, paisatge urbà o valors tipològics i d’ús) i buscar la manera de fomentar i estimular la rehabilitació del districte.

El Pla Especial Urbanístic s’emmarca en la mesura de govern ‘Barcelona Arquitectura, Ciutat Patrimoni’, juntament amb altres Plans, per exemple, els districtes del Raval (conjunt de 26 cases-fàbrica i fàbriques) i Ciutat Vella, o la trama històrica del nucli antic de Vallcarca, a Gràcia. Actuacions que tenen per objectiu protegir i preservar la qualitat arquitectònica i patrimonial de la ciutat.

Un dels serveis que ofereix DEKRA Ambio és el control, comprovació i inspecció d’activitats Comercials i Serveis, inicial i periòdica, oferint la garantia que compleixin les prescripcions i determinacions fixades per la legislació ambiental. Disposem d’un equip competent, reconegut per l’Oficina d’Acreditació d’Entitats Col·laboradores. Per qualsevol qüestió o més informació, contacta amb nosaltres.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia de navegación y realizar tareas de análisis. Al continuar con tu navegación entendemos que das tu consentimiento sobre el uso que hacemos de ellas.
Más información